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MEMORANDUM 
 
 
 

 
TO:  Chris Hale, P.E. 
  Enartech, Inc 
  P.O. Drawer 160 
  Glenwood Springs, CO  81602 
 
FROM: Jefferey S. Simonson, P.E. 
 
DATE: 10-29-2002 
 
SUBJ:  Lakota Canyon Ranch 
  Water line cover requirements 
 
Chris, 
 
Per your request, I have evaluated the Public Works Manual and have determined the following 
information exists regarding waterline cover requirements for the Town of New Castle.  Please 
note the following: 
 
1. Detail WA-10, Gate Valve and Valve Box Detail denotes a 5.50 foot depth of cover. 
2. Detail WA-20, Fire Hydrant Setting Detail denotes a 5’-6” depth of cover requirement. 
3. Detail WA-40, Standard Water Main Trench Section denotes a depth of cover of 5’-0”. 
4. Section 2300.3.05.A. denotes the minimum bury of 5 ½ feet to the top of pipe being 

required. 
 
Based upon my review of the Public Works Manual, it appears that Detail WA-40 was incorrectly 
dimensioned when denoted with a depth of cover of 5’-0”.  The remaining references in the 
Public Works Manual depict the 5 ½’ depth of cover requirement.  As waterline has not been 
installed, we presume that you will direct the contractor to modify the depth as depicted on your 
drawing to 5 ½’ instead of 5’-0”. 
 
Please call with any questions. 
 
Thanks 
 
Jeff S. 
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